X

Geef uw bericht door aan de studio

Verzenden

logo Facebook logo Twitter logo Youtube
X

Contact RTV794

U hebt een vraag, opmerking of reactie voor ons? Laat het ons weten door dit formulier in te vullen.

  Stuur mij een kopie van deze e-mail.

Home
Actueel
Sport

De Tweesprong

Muziekprogramma waarin de nummers 2 aan 2 worden gedraaid. Dit kan op thema, soort, woord.

Website: https://detweesprong.wordpress.com/

Instagram: detweesprong

of e-mailen via: het mailformulier

De programmamakers Fré en Germa Nieuwenhuis. 

De Tweesprong 2020
De Tweesprong is dit jaar 20 jaar te horen op de radio. Er zijn ondertussen al meer dan 860 unieke afleveringen uitgezonden. Regelmatig komen er luisteraars op bezoek die hun eigen muziek meenemen. Er is een webpagina waar wekelijks de platenlijst gepubliceerd wordt. Ook is er een Instagramaccount waar elke week een tipje van de sluier wordt opgelicht wat er in het programma zit. Tevens kan er via de appgroep tijdens het programma live gecommuniceerd worden met de programmamakers.

Verhuizing De Tweesprong 2016
In de loop van 2016 gaat RTV IJsselmond verhuizen van de prachtige locatie aan de Cellesbroeksweg in het buitengebied van Kampen naar de mooie Van Heutszkazerne in het centrum van Kampen. Dit brengt een aantal praktische problemen met zich mee. In de binnenstad van Kampen is het betaald parkeren. Parkeren op de parkeerplaatsen bij het politiebureau is gratis, maar dat is ca.15 minuten lopen naar de studio’s van RTV IJsselmond. In overleg met beide omroepen wordt besloten om de live uitzendingen bij Radio 794 te doen op donderdagavond tussen 20:00 – 21:00 uur. Bij RTV IJsselmond wordt hetzelfde programma een week later herhaald op de donderdagavond tussen 20:00 – 21:00 uur.

De Tweesprong ook weer in Heerde en Epe 2015
Eind 2014 komen Harrie Mulder en Fré Nieuwenhuis elkaar tegen. Ze werken allebei voor een andere rijksoverheidsdienst die gehuisvest zijn in hetzelfde kantorenpand. De contacten worden aangehaald en er wordt afgesproken dat De Tweesprong per 1 oktober 2015 op de zondagavond tussen 19:00 – 20:00 uur uitgezonden wordt. Dit betreft dan een herhaling van het programma dat bij RTV IJsselmond de donderdag ervoor is uitgezonden.

Nieuwe start De Tweesprong in Kampen 2011
Met ingang van 1 januari 2011 is Fré Nieuwenhuis gestart met De Tweesprong bij RTV IJsselmond in Kampen. Eerst op de donderdagavond van 19:00 – 20:00 uur, maar na twee jaar terug op de vertrouwde plek tussen 20:00 – 21:00 uur. Het format van het programma is hetzelfde gebleven, 2 aan 2 liedjes die een relatie met elkaar hebben.

Voorlopig einde De Tweesprong 2007
Per 1 april 2007 stopte het programma De Tweesprong. De makers verhuisden naar Zwolle en Fré kon aan de slag bij Omroep Zwolle op de zaterdagmiddag bij het programma Stad & Sport. Na een aantal jaren ging deze Omroep failliet en een doorstart was er niet. Fré heeft toen een jaar niks gedaan op het gebied van radio maken. Na een jaar werd het maken van een eigen radioprogramma toch gemist en werd er contact gezocht met RTV IJsselmond.

De Tweesprong 2001
Op 1 oktober 2001 onderging De Tweesprong opnieuw een kleine verandering. Nog steeds worden de nummers 2 aan 2 gedraaid. Er wordt nu echter elke week één onderwerp behandeld. Elke tweede donderdag van de maand worden er alleen maar nieuwe nummers gedraaid. Elke laatste zondag van de maand wordt er terug gekeken naar een bepaald jaar uit de vorige eeuw. De andere weken komen er diverse onderwerpen aan bod, waaronder een uur lang duetten, zangeressen, lovesongs, medleys, concerten, etc.

De Tweesprong nieuwe stijl
Per 1 oktober 1996 namen Fré en Germa Nieuwenhuis het programma De Tweesprong over van Dick en Jan. De invulling van het programma werd vanaf toen iets anders. De nummers werden nog steeds 2 aan 2 gedraaid, maar er was geen afwisseling meer tussen vocaal en instrumentaal. Iedere week werden nummers bij elkaar gezocht die iets met elkaar te maken hadden. Zo kwamen in de eerste uitzending René Froger met Winter in America en Joe Cocker met Summer in the city voorbij. Deze nummers hebben als overeenkomst dat er een seizoen in de titel genoemd wordt. En zo zijn er de eerste 5 jaar diverse tweesprongen bedacht.

Geschiedenis De Tweesprong
De Tweesprong is bedacht door Dick Dorland en Jan van Leeuwen. Zij begonnen het programma op 1 oktober 1994. Iedere week draaiden zij in hun programma vocale en instrumentale nummers. De nummers werden telkens 2 aan 2 afgewisseld, dus 2 instrumentaal, dan 2 vocaal, dan weer 2 instrumentaal, etc. Dick Dorland deed techniek / presentatie en Jan van Leeuwen deed presentatie.

Vanaf 11 januari 1996 is Fré Nieuwenhuis als stagiair technicus bij De Tweesprong gekomen. Onder leiding van Dick Dorland leerde hij de fijne kneepjes van het vak. In de periode tot 1 oktober 1996 stelde Fré ook diverse keren de muziek van De Tweesprong samen. In deze periode volgde Germa Nieuwenhuis een opleiding tot presentatrice bij Radio Heerde. Dick en Jan hadden namelijk aangegeven per 1 oktober 1996 een nieuw programma te willen gaan doen bij Radio Heerde, getiteld Popcorn.

(Opmerking voor webbeheerder : Link naar contactformulier aanbrengen na in productie)