logo Facebook logo Twitter logo Youtube
X

Contact RTV794

U hebt een vraag, opmerking of reactie voor ons? Laat het ons weten door dit formulier in te vullen.

  Stuur mij een kopie van deze e-mail.

RTV794 Menu
Home
Actueel
Sport

De Tweesprong

Muziekprogramma waarin de nummers 2 aan 2 worden gedraaid. Dit kan op thema, soort, woord.

Geschiedenis 
De Tweesprong is bedacht door Dick Dorland en Jan van Leeuwen. Zij begonnen het programma op 1 oktober 1994. Iedere week draaiden zij in hun programma vocale en instrumentale nummers. De nummers werden telkens 2 aan 2 afgewisseld, dus 2 instrumentaal, dan 2 vocaal, dan weer 2 instrumentaal, etc. Dick Dorland deed techniek / presentatie en Jan van Leeuwen deed presentatie.

Vanaf 11 januari 1996 is Fré Nieuwenhuis als stagiair technicus bij De Tweesprong gekomen. Onder leiding van Dick Dorland leerde hij de fijne kneepjes van het vak. In de periode tot 1 oktober 1996 stelde Fré ook diverse keren de muziek van De Tweesprong samen. In deze periode volgde Germa Nieuwenhuis een opleiding tot presentatrice bij Radio Heerde. Dick en Jan hadden namelijk aangegeven per 1 oktober 1996 een nieuw programma te willen gaan doen bij Radio Heerde, getiteld Popcorn.

De Tweesprong nieuwe stijl
Per 1 oktober 1996 namen Fré en Germa Nieuwenhuis het programma De Tweesprong over van Dick en Jan. De invulling van het programma werd vanaf toen iets anders. De nummers werden nog steeds 2 aan 2 gedraaid, maar er was geen afwisseling meer tussen vocaal en instrumentaal. Iedere week werden nummers bij elkaar gezocht die iets met elkaar te maken hadden. Zo kwamen in de eerste uitzending René Froger met Winter in America en Joe Cocker met Summer in the city voorbij. Deze nummers hebben als overeenkomst dat er een seizoen in de titel genoemd wordt. En zo zijn er de eerste 5 jaar diverse tweesprongen bedacht.

De Tweesprong 2001
Op 1 oktober 2001 onderging De Tweesprong opnieuw een kleine verandering. Nog steeds worden de nummers 2 aan 2 gedraaid. Er wordt nu echter elke week één onderwerp behandeld. Elke tweede donderdag van de maand worden er alleen maar nieuwe nummers gedraaid. Elke laatste zondag van de maand wordt er terug gekeken naar een bepaald jaar uit de vorige eeuw. De andere weken komen er diverse onderwerpen aan bod, waaronder een uur lang duetten, zangeressen, lovesongs, medleys, concerten, etc.

Voor ideeën, suggesties of opmerkingen kunt u schrijven naar :
Radio 794
T.a.v.: De Tweesprong
Postbus 5
8180 AA Heerde
of e-mailen via: het mailformulier

De programmamakers Fré en Germa Nieuwenhuis. 

(Opmerking voor webbeheerder : Link naar contactformulier aanbrengen na in productie)