X

Geef uw bericht door aan de studio

Verzenden

logo Facebook logo Twitter logo Youtube
X

Contact RTV794

U hebt een vraag, opmerking of reactie voor ons? Laat het ons weten door dit formulier in te vullen.

  Stuur mij een kopie van deze e-mail.

Home
Actueel
Sport

16 mei 2020 In de Speuldeuze & Praotstoel794

Drentse streektaalmeziek: Corona & Turkse gemeenschap? Visit Heerde zet op zoektocht; Wet.Cegerek (Ver)bouwmeester Heerde; Oorlog en Hagedoorns plaatse?

Tussn 9 en 10e geet Cor Rorije disse keer deur de Drentse streektaalmuziek en kiek wie met heimwee nao Harm & Roelof.

Tony van Dommelen neemt om 10 uur de knoppen van de mengtafel over om te zorgen dat de Praotstoel goed gaat verlopen.

Om 10 uur praten we met Semma Selcuk over de invloed van het Coronavirus op de Turkse gemeenschap in de gemeente Epe. Maar ook op de Ramadan. Waarin nu ook nare zaken opduiken die daar eigenlijk niet horen.

Cor Rorije heeft om 10:35u contact met Erica Hottinga over de Digitale zoektocht die Visit Heerde heeft uitgezet voor de jeugd. Deze gaat door de hele gemeente langs bijzondere monumenten en mooie objecten en natuurgebieden. Wie geeft de meeste goede antwoorden? Maar wie kan de route het beste indelen en ook fietsen? Dat laatste zal waarschijnlijk nooit beantwoord worden.

Om 11:00u kijkt Linda Seinstra met wethouder Yasmine Cegerek hoe de verbouwing van het Heerder Gemeentehuis wordt gedaan. Worden er niewe inovaties gebruikt? Past dat een beetje bij dit monumentale pand? Wordt alles veel zuiniger met energie? Dat zijn een paar van de vragen die langs komen.

Ook boerderijmuseum Hagedoorns Plaatse in Epe heeft de beschikking over oorlogsverhalen. In de oorlogsjaren waren hier op de Oost Veluwe, tussen de IJsselbrug en Apeldoorn veel burgers en militairen ondergedoken op een boerderij. Daar hebben een aantal schrijvers in Epe verhalen over gemaakt. Yvon van der Meer uit Emst heeft als eindredacteur de inbreng van deze schrijvers verwerkt in een boekje met de titel "En alles stond in bloei". Ook heeft zij zelf een boekje geschreven met de titel , "Bijna gevangen". Dit boekje gaat over een Joods jongetje dat in de oorlog heel vaak moet verhuizen naar een nieuwe oom en tante. Een van de schrijvers, Arie Plaisier zal telefonisch nadere uitleg geven aan Cor Rorije

Natuurlijk hebben wij om 11:40u weer de EvenementenKalender voor het weekend en de nieuwe week.

Hierin hebben we informatie van de voorzitter van RTV794 over de morgenuitzendingen in verband met het Corona-virus. Deze gaat van dinsdag, woensdag en donderdag,  terug naar een donderdaguitzending per week met ingang van 11 mei.

Kijk altijd op WWW.RADIO794.NL voor de laatste informatie over programmawijzigingen.

De Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) bij Radio794 op 93.1 op de kabel & in de ether 106.5 (Heerde/Epe) of 107.8 (Emst/Vaassen).
Op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u kunt u de herhalingen van de Praotstoel beluisteren!

En ook op de website WWW.RADIO794.NL in de voor U geschikte tijd via “794 gemist”.
Als we even tijd hebben houden wij U voor en tijdens de uitzending op de hoogte via www.facebook.com/praotstoel794

 

Dit artikel werd gepubliceerd op: 06-05-2020