logo Facebook logo Twitter logo Youtube
X

Contact RTV794

U hebt een vraag, opmerking of reactie voor ons? Laat het ons weten door dit formulier in te vullen.

  Stuur mij een kopie van deze e-mail.

RTV794 Menu
Home
Actueel
Sport

Cultureel seizoen start met Blaaskwintet Hout Vijf.

EPE – Het culturele seizoen 2018-2019 is begonnen bij het Kulturhus EGW. Het Blaaskwintet Hout Vijf bijt op zondag 7 oktober de spits af. Dit kwintet is speciaal voor dit Zondagmiddagconcert in het Kulturhus EGW opgericht. Het ensemble kent een bijzondere samenstelling van fluit- en rietinstrumenten.

Hout Vijf is de combinatie van fluitduo Inger Heij en Rina Nass, samen met trio Laag Riet van Jan Aalbers (hobo/ althobo), Peter Linschoten (fagot) en Wim van de Bedem (klarinet/ basklarinet).
Inger en Rina zijn beiden beroepsmatig met muziek bezig. Rina dirigeert meerdere koren in de regio en heeft een eigen stempraktijk. Inger is wellicht bekend van muziekpraktijk Nootzaak, en als dirigent bij diverse musicalprojecten. De dames spelen geregeld samen dwarsfluit en kwamen op het idee om de mannen van Laag Riet te benaderen voor een gezamenlijk optreden.
Jan, Peter en Wim allen uit Epe, vormen samen al geruime tijd trio Laag Riet. Het blijkt een unieke combinatie waarbij houten blaasinstrumenten met een riet worden aangeblazen. De uitvoeringen van Laag Riet worden gekenmerkt door een prachtige lage, volle en donkere klankkleur.

Hout Vijf speelt 7 oktober muziek uit met name het klassieke repertoire, maar maakt af en toe ook een uitstapje naar hedendaagse muziek. Dat belooft wat!

De aanvang voor dit zondagmiddagconcert is om 15.00 uur en de entree is 8,50 euro. Bij een volle zaal zullen de deuren op tijd sluiten, dus wees op tijd voor deze muzikale middag.

Meer informatie over de activiteiten in Kulturhus EGW? Bezoek de facebookpagina www.facebook.com/kulturhusegw of surf naar de internetsite www.kulturhusepe.nl

Eigen Foto Kulturhus EGW

Dit artikel werd gepubliceerd op: 29-09-2018

Overig nieuws