X

Geef uw bericht door aan de studio

Verzenden

logo Facebook logo Twitter logo Youtube
X

Contact RTV794

U hebt een vraag, opmerking of reactie voor ons? Laat het ons weten door dit formulier in te vullen.

  Stuur mij een kopie van deze e-mail.

RTV794 Menu
Home
Actueel
Sport

28 Meert in de Speuldeuze & Praotstoel794

Grunneger Streektaalmeziek: Gien Uutslag van de Schriefwedstried deur de Corona: Wie heb 'n paer andere onderwärpen en verhaaln in de streektaal!

Door het Corona-virus mogen wij geen gasten meer in de studio ontvangen en gaat alles daarom zoveel mogelijk via de telefoon. Ook de opnamen in destudio die vooraf gemaakt worden!

Tussn 9 en 10 uur geet Erik Daems weer deur de streektaalmuziek in Gruningen neuzn um mooie nummers uut te zuukn.

Om 10 uur gaat Gert Roelofs zich vermaken met zijn collega’s en de knoppen in de studio waar hij het geluid gaat beheren voor de Praotstoel van RTV794.

We kunt in disse uutzending gien uitslag geefm van de Schriefwedstried die de Dialekt Wärkgroep Heerde/Waopmvelde en de Dialectclub Gemeente Epe eholln hebt van December töt half Februari. Deur 't Corona-virus is alles dichte en kan d'r gien uutslag bekendemaekt wordn. De dialektclubs gaot in beraad aover hoe zie det gaot oppakkn. (Nao de vakaansie? noe alles töt 't ende van April dichte is)

Door de Corona-omstandigheden hebben wij geen gebrek aan onderwerpen.

Wie begint met 'n paer verhaelties van GarietJan en Annegien deur Linda Seinstra.

Om 10:20u praten we met de voorzitter van RTV794 Gert Foekens, de evenknie van Jan Slachter van MAX, net zo'n gedreven persoon. Hij is verantwoordelijk voor de Productie, Regie en Redactie van RTV794-Actueel 3 dagen in de week. We gaan horen hoe de eerste week is verlopen.

De Praotstoel heeft telefonisch contact met Gerrit van de Maten, directeur van Houtman Transport in Heerde. Dit gaat overgenomen worden door van den Heuvel uit Uden.  Om 11:00u horen we waarom er tot dit besluit is gekomen bij een toch wel specialistisch transportbedrijf.

Om 11:24u Hebben wij de Dick Koster van de Sponsorcommissie van Hospice Casa Vera in Epe aan de lijn over de laatste zaken die nog gefinancierd moeten worden. Dit ondanks de royale hulp van een aantal hoveniers in en om Epe. En voor de inrichting zoeken ze nog ook een oplossing.

En we zijn in deze maanden benieuwd naar acties van kinderen en volwassenen die ouderen steunen in deze tijd van bewuste isolatie ten dienste van de gezondheid. Laat dit aan ons weten via praotstoel794@gmail.com of redactie@rtv794.nl en wij nemen contact met U/je op om in de Praotstoel te vertellen wat U/je bedacht hebt om de Corona-crisis dragelijker te maken.

Om 11:40u gaan Cor Rorije en Linda Seinstra U vanuit de studio op de hoogte te brengen van alle uitvoeringen en evenementen die in het weekend en volgende week wel of niet gaan gebeuren. Hetty Kolkman is voor haar gezondheid een poosje teruggetreden. Zij behoort tot de risicogroep en moet echt oppassen. In dit blok hopen we ook even contact met Dr. Paul Roseboom te hebben om te horen hoe de eerste week van de Corona-kliniek in Wapenveld is verlopen.

Het kan ook zo zijn dat we tussendoor extra berichten hebben in verband met het Coronavirus. Dus de tijden zijn alleen een richtijd!

Kijk altijd op WWW.RADIO794.NL voor de laatste informatie over programmawijzigingen.
De Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) bij Radio794 op 93.1 op de kabel & in de ether 106.5 (Heerde/Epe) of 107.8 (Emst/Vaassen).
Op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u kunt u de herhalingen van de Praotstoel beluisteren! En ook op de website WWW.RADIO794.NL in de voor U geschikte tijd via “794 gemist”.
Als we even tijd hebben houden wij U voor en tijdens de uitzending op de hoogte via www.facebook.com/praotstoel794

Dit artikel werd gepubliceerd op: 05-03-2020

Overig nieuws

Toespraak burgemeester Tom (T.C.M.) Horn van Epe over corona