logo Facebook logo Twitter logo Youtube
X

Contact RTV794

U hebt een vraag, opmerking of reactie voor ons? Laat het ons weten door dit formulier in te vullen.

  Stuur mij een kopie van deze e-mail.

RTV794 Menu
Home
Beeld
Actueel
Sport

2 maart 2019 Speuldeuze & Praotstoel794

Gesprek met PROO over basisscholen in Zuuk en Horsthoek. EvenementenAgenda al om 11 uur 3 verhaelties in de streektaal. Carnaval in Vaassen met Linda Seinstra!

In deze Speuldeuze zal Erik Daems het Carnaval in de streektaal zoeken.

We hebben contact met Berend Redder de Bestuurder van de Stichting PROO die de scholen in de Horsthoek en Zuuk beheert. Wij zijn benieuwd waarom de ene school moet sluiten en de andere open wordt gehouden terwijl de niewbouw al gedaan is en staat te wachten op bewoning.

We hebbben van de afdeling voorlichting van de gemeente Heerde begrepen dat wethouder Berkhoff in zijn agenda geen plek kan vinden om deze dag te reageren op de zaken die door de heer Redder worden aangevoerd.

Daorumme laot wie 3 streektaalverhaelties heurn. Ze bint van Herman Finkers, Gerard Oosterlaar  en de andere is deur Klaas Wusten eschreven. Zo mut geet det dan op disse eerste zaoterdag in Meert=Dialektmaond.

Disse keer heurt uule de EvenementenAgenda al om 11:00u deur Hetty Kolkman vanuut de studio in Heerde.

We bint nao 11:30u uur op lokatie in Vaossn um te kieken naor de letste voorbereidingn van de Carnalsoptocht van dit jaar. Linda Seinstra zwärft dan rond de Wieken in Vaossn waor de Caranvalswaegens zich an 't opstelln bint.

En nog een aanvulling op uitzending van zaterdag 23 februari, het waterproject voor Haria op het eiland Saparua in de Molukse archipel: Het mailadres van Marga Leuwol is mlslleuwol@hotmail.com   De website wat binnenkort de lucht in gaat heet www.waterfilterproject.nl . 

Kijk altijd op WWW.RADIO794.NL voor de laatste informatie over programmawijzigingen.
De Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) bij Radio794 op 93.1 op de kabel & in de ether 106.5 (Heerde/Epe) of 107.8 (Emst/Vaassen).
Op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u kunt u de herhalingen van de Praotstoel beluisteren! En ook op de website WWW.RADIO794.NL in de voor U geschikte tijd via “794 gemist”.
Als we even tijd hebben houden wij U voor en tijdens de uitzending op de hoogte via www.facebook.com/praotstoel794

 

 

Dit artikel werd gepubliceerd op: 15-02-2019

Overig nieuws