logo Facebook logo Twitter logo Youtube
X

Contact RTV794

U hebt een vraag, opmerking of reactie voor ons? Laat het ons weten door dit formulier in te vullen.

  Stuur mij een kopie van deze e-mail.

RTV794 Menu
Home
Beeld
Actueel
Sport

15 februari in de Speuldeuze & de Praotstoel794

Taalstrijd 2019 deel1, Wordt de Zuukerschool ook 137 jaar? In Memoriam Mannes van Essen

Erik Daems mag tussen 9 en 10 uur door de Achterhoekse streektaalmuziek zoeken. Hij heeft een ruime keuzelijst waar hij uit kan kiezen en een conference uut de Graafschap.

Om 10 uur neemt Gert Roelofsde knoppen in de studio weer onderhanden voor deze Praotstoel met Erik als backup.

We beginnen dan met het eerste deel van een opname van de Taalwedstrijd van woendag 13 februari in de Noordgouw. Daar waren 9 scholen aanwezig uit de gemeentes Epe, Heerde en Wijhe-Olst. Van zuid naar Noord: K.Norel, St Bernardus en W.G. van der Hulst uit Epe. Dijkzicht uit Welsum. IJsselvallei uit Veessen en Wereldwijs,Talent en Kristal uit Heerde en als laatste de Parel uit Wapenveld.Cor Rorije heeft gepoogd de 2uur en 30 minuten durende spanning samen te persen in 2 blokjes die samen ongeveer 50 muniten lang zijn. Ht was een prachtig gebeuren om mee te maken met de spellen. Complimenten voor de organisatie!

Maandagmorgen een bakje koffie maken en dan aan de slag. Als de koffiemok half vol is stopt de Senseo. Dus even geen koffie. Wat nu? Zelf aan het klooien. Nee, dinsdagmiddag naar Wapenveld daar is dan het Repair Café in de Hof van Cramer. Een live verslag lag in het verschiet. Maar dat wordt even bewaard door de komst van een overlijdensbericht. Daarom hoort u een in Memoriam voor Mannes van Essen, een bijzonder mens uit Epe is op negentigjarige leeftijd overleden.

Natuurlijk is Hetty Kolkman ook aanwezig om U op de hoogte te brengen van alle uitvoeringen en evenementen dit weekeinde en komende week.

Kijk altijd op WWW.RADIO794.NL voor de laatste informatie over programmawijzigingen.
De Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) bij Radio794 op 93.1 op de kabel & in de ether 106.5 (Heerde/Epe) of 107.8 (Emst/Vaassen).
Op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u kunt u de herhalingen van de Praotstoel beluisteren! En ook op de website WWW.RADIO794.NL in de voor U geschikte tijd via “794 gemist”.
Als we even tijd hebben houden wij U voor en tijdens de uitzending op de hoogte via www.facebook.com/praotstoel794

 

Dit artikel werd gepubliceerd op: 02-01-2019

Overig nieuws