X

Geef uw bericht door aan de studio

Verzenden

logo Facebook logo Twitter logo Youtube
X

Contact RTV794

U hebt een vraag, opmerking of reactie voor ons? Laat het ons weten door dit formulier in te vullen.

  Stuur mij een kopie van deze e-mail.

Home
Actueel
Sport

Proef de Culturen bij Hagedoors Plaatse

Epe - Op zaterdag 31 augustus organiseert Veluws Museum Hagedoorns Plaatse op het terrein aan de Ledderweg 11 in Epe de nieuwe editie van het festival Proef de culturen van 10.30 uur tot 16.30 uur.

Culturen uit andere landen en die van de eigen regio presenteren zich met hun speciale gerechten, die natuurlijk  geproefd moeten worden.  Bij het smaakfestijn klinkt  live muziek, er is een clownoptreden voor  kinderen en er zijn demonstraties van oude ambachten. Er zijn demonstraties en huisvlijtstands van onder meer manden vlechten, zelf Turkse hapjes maken, wilgentenen vlechten en bloemschikken. 

De landenkeukens in de stands presenteren lekkernijen uit de hele wereld, zoals uit Italië, China, Syrië, Suriname of Ambon. De regionale Veluwse keuken serveert onder meer kruudmoes, advocaat, krentenwegge en hachee. De hapjes hebben een vriendelijk prijsje en kunnen worden betaald met speciale munten, die op enkele plekken op het terrein te koop zijn.

Op het terrein is livemuziek van het Ierse mannenkoor  Doetmaes uit Epe en van accordeonist. Ook de bijzondere klank van een waldhoorn zal over het festivalterrein te horen zijn.
De jonge bezoekers van Proef de culturen kunnen op ontdekkingstocht, Oudhollandse spelletjes spelen, zich laten schminken en zelf hapjes maken onder begeleiding van een deskundige. Het optreden van clown Puck zorgt voor extra vrolijkheid. 

 Het festival bij het Veluws Museum Hagedoorns Plaatse op 31 augustus begint om 10.30 en gaat door tot 16.00 uur. De entreeprijs is € 2,50, voor kinderen tot 12 jaar € 1,-.
Uit welke cultuur je ook komt, er is voor iedereen wat te genieten op 
Proef de culturen 2019 in Epe!

Dit artikel werd gepubliceerd op: 23-08-2019