X

Geef uw bericht door aan de studio

Verzenden

logo Facebook logo Twitter logo Youtube
X

Contact RTV794

U hebt een vraag, opmerking of reactie voor ons? Laat het ons weten door dit formulier in te vullen.

  Stuur mij een kopie van deze e-mail.

Home
Actueel
Sport

Opening expositie Eljo van Zetten in het Kulturhus Oene (film 16.59 min)

Oene - Op zaterdag 13 april 2019 werd door haar man Adriaan, de expositie van Eljo van Zetten, in het Kulturhus Oene officieel geopend. Een selectie van haar schilderijen en ruimtelijk werk zal tot en met juli 2019 te zien zijn in de expositieruimte van het Kulturhus Oene.

Eljo haar kunstvlam ging aan na een middelbare school excursie naar Parijs in de jaren 80. Daarna wilde ze graag meer musea van binnen zien. In 2010, inmiddels enkele jaren woonachtig in Oene, besloot zij op schilderles te gaan bij Corrie Kieskamp. Na Corrie volgde in 2015 schilderles bij Abelien Visser, waarna in 2016 kwam de Vrije Academie Nunspeet op haar pad. Daar volgt zij op aanraden van een van de docenten momenteel de cursus Kunst Ruimtelijk B o.l.v. Michiel Bongertman. 

Parallel aan bovenstaande liep de zoektocht naar een nieuw recent diploma voor de arbeidsmarkt. Een deeltijdopleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de kunstacademie Artez te Zwolle werd in 2017 gestart. Eljo hoopt met dit beroep de culturele vlam bij leerlingen aan te kunnen wakkeren en de weg van hun authenticiteit wakker te maken. 

Het Kulturhus Oene is te vinden aan de Dorpsstraat 14-16 te Oene.

Dit artikel werd gepubliceerd op: 03-05-2019