logo Facebook logo Twitter logo Youtube
X

Contact RTV794

U hebt een vraag, opmerking of reactie voor ons? Laat het ons weten door dit formulier in te vullen.

  Stuur mij een kopie van deze e-mail.

RTV794 Menu
Home
Actueel
Sport

KunstLokaal in Wapenveld

Wapenveld - Johan Horst en Hettie Schoonhoven van de Stichting Dorpsraad Wapenveld hebben enthousiast de sleutel in ontvangst genomen van een leegstaand pand van Triada aan het W.H. Van de Pollplein in Wapenveld. Dit uit handen van Jan van Lohuizen namens Triada Woondiensten. De Dorpsraad en Triada hebben een overeenkomst gesloten voor het gebruik van het pand onder de naam KunstLokaal. Binnenkort zal daar een eerste expositie met kunst te zien zijn.

Het pand tegenover de AH staat al geruime tijd leeg. En dat is jammer vond Hettie Schoonhoven. Een gesprek met Jan van Lohuizen leverde direct een positieve reactie op op de vraag of Triada het pand tijdelijk beschikbaar wil stellen voor expositie van kunst, in de brede zin. Dit kan bijvoorbeeld een mooi schilderij, een glasobject, keramiek of mooi beeldhouwwerk zijn. Het is vooral bedoeld om bewoners in de gemeente Heerde een podium te bieden hun kunst te exposeren. En natuurlijk om iedereen kennis te laten maken met kunst van kunstenaars uit de gemeente Heerde.

Mocht er een vraag van buiten Heerde komen, wat de moeite waard is, zal ook hier ruimte voor zijn. “Doel is met name meer bekendheid aan kunst en de beleving van kunst te geven. En dan voor zowel jong als oud”, aldus Hettie Schoonhoven. Ook kinderen kunnen hun zelfgemaakte werkstukken exposeren. “Op deze manier willen we stimuleren dat het fijn en goed is met materialen te werken, rust te creëren en het creatieve brein meer te ontwikkelen”legt Hettie Schoonhoven uit.

Kunst is beleven. Vormen, kleuren, materialen. Combinaties hiervan. Dit geeft rust. Rust, wat iedereen in deze hectische en veeleisende tijd en het tijdperk van de tablets en smartphones óók nodig heeft. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de eerste expositie.

Belangstellenden die ook graag hun kunst willen exposeren, kunnen zich aanmelden bij Hettie Schoonhoven, per e-mail info-sb-support.nl of telefonisch 06 – 20460298.

Dit artikel werd gepubliceerd op: 17-04-2019

Overig nieuws