logo Facebook logo Twitter logo Youtube
X

Contact RTV794

U hebt een vraag, opmerking of reactie voor ons? Laat het ons weten door dit formulier in te vullen.

  Stuur mij een kopie van deze e-mail.

RTV794 Menu
Home
Actueel
Sport

Lezing Wieringa tijdens Boekenweek in Heerde

Heerde - Tijdens de Boekenweek, die van zaterdag 23 t/m zondag 31 maart 2019 plaatsvindt,geeft Tommy Wierenga op woensdag 27 maart 2019 een lezing in de bibliotheek te Heerde. Daarnaast krijgen bibliotheekbezoekers de mogelijkheid om hun heldin kenbaar te maken.

Tommy Wieringa geeft een lezing over zijn boek de Heilige Rita. Paul Krüzen, de hoofdpersoon van dit boek,  woont al zijn leven lang met zijn vader in een Saksische boerderij aan de Duitse grens. Eens zorgde zijn vader voor hem, nu zorgt hij voor zijn vader. In de halve eeuw die intussen verstreken is hebben ze hun dorp sterk zien veranderen. De lezing wordt georganiseerd door de Heerd en de Bibliotheek Noord-Veluwe. De entree is € 17,50, waarbij bibliotheekleden € 2,50 korting krijgen op vertoon van de bibliotheekpas.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.dorpshuisheerde.nl  – Theateragenda en aan de zaal indien nog voorradig.

Heldinnen

Het thema van de 84ste Boekenweek is De moeder de vrouw. Bibliotheek Noord-Veluwe heeft dit thema gekoppeld aan de Internationale Vrouwendag die op 8 maart is gehouden. Het thema van deze dag was HELDINNEN; een mooie verbinding met het thema van de Boekenweek. Iedereen heeft wel een heldin: de buurvrouw, een zus, uw moeder, moeder Theresa of wellicht Kim Kardashian.
Iedere bezoeker aan de bibliotheek kan zijn/haar heldin een plek geven door haar naam op een speciale plek op te hangen. Van 23 maart tot 31 maart staat in de vestigingen van de Bibliotheek Noord-Veluwe een zuil waarop iedereen zijn/haar heldin kenbaar kan maken. Dit kan anoniem, maar mag ook met naam; ook mag de reden waarom nou deze persoon zo bijzonder is. Maar dat hoeft niet. Het kan zijn dat wij uw reactie anoniem gebruiken voor een kort persbericht.


 

Dit artikel werd gepubliceerd op: 17-03-2019

Overig nieuws