logo Facebook logo Twitter logo Youtube
X

Contact RTV794

U hebt een vraag, opmerking of reactie voor ons? Laat het ons weten door dit formulier in te vullen.

  Stuur mij een kopie van deze e-mail.

RTV794 Menu
Home
Actueel
Sport

28 maart 2019 : Organist Gerrit Christiaan de Gier op het Meereorgel Epe

Epe - Op donderdag 28 maart 2019 is het volgende orgelconcert in de serie Orgelconcerten op het Meereorgel van de Grote Kerk van Epe. Het is de beurt aan de Utrechtse organist Gerrit Christiaan de Gier, die al eerder in de Grote Kerk concerteerde.
Het concert begint om 20.00 uur; de Grote Kerk aan de Beekstraat 1 is open vanaf 19.30 uur. Toegang 8,00 euro . Na afloop is er gelegenheid om de organist te ontmoeten.

Gerrit Christiaan de Gier is onder andere organist in de Jacobikerk in Utrecht. Hij speelt daar op het Garrels-Meere-orgel dat qua uiterlijk veel weg heeft van het Meere-orgel in de Grote Kerk van Epe. In zijn vorige concert in Epe speelde hij een programma met ‘Muzikale herinneringen aan Henk Vreekamp’. 
In zijn programma op 28 maart a.s., waarin hij ook rekening houdt met de tijd voor Pasen, zullen naast werken van Bach, Widor en Dubois, ook werken van Jan Zwart, Boudewijn Zwart, Jan Albert van Eyken en Richard Hol te horen zijn.

Gerrit Christiaan de Gier (1962) studeerde  o.a. aan het conservatorium Utrecht bij Nico van den Hooven en Jan Welmers en aan de Internationale Meisterkurze für Musik te Zürich bij Jean Guillou. Hij haalde diploma’s met onderscheidingen en won diverse orgelprijzen.

Zijn uitvoeringen van de grote orgelwerken van Franck, Liszt, Reger, Guilmant, Vierne en Widor worden erg  gewaardeerd.

foto : fotograaf onbekend

Dit artikel werd gepubliceerd op: 17-03-2019

Overig nieuws