logo Facebook logo Twitter logo Youtube
X

Contact RTV794

U hebt een vraag, opmerking of reactie voor ons? Laat het ons weten door dit formulier in te vullen.

  Stuur mij een kopie van deze e-mail.

RTV794 Menu
Home
Actueel
Sport

Stichting Cultureel Platform Epe heeft op zaterdag 2 maart jl met een informele receptie afscheid ge

Epe - Met de komst van Louw Visser in het CPE bestuur eind 2000 werd de focus van CPE op voornamelijk kunstmanifestaties vanaf 1995 doorbroken en werd meer ingezet op bredere culturele activiteiten. De serie zomeravondconcerten in de zomervakantie is daar een sprekend voorbeeld van, bijzondere concerten van verschillende muziekgenres op bijzondere locaties in het buitengebied van Epe, bij voorkeur in de buitenlucht.

Tijdens de receptie stond Louw Visser stil bij de vele initiatieven die door CPE sinds die tijd zijn gestart: naast de zomerconcerten zijn dat de serie theatervoorstellingen en de serie klassieke concerten in de Grote Kerk van Epe, de pleinmarkt voor Cultuur en Welzijn rond de Grote Kerk en  overleg met allerlei culturele partijen in Epe. Dat overleg leidde een aantal malen tot leuke projecten zoals Heel Epe Fietst! en in aansluiting op het provinciale Erfgoed Project “Gemaakt in Gelderland”, een erfgoeddag met basisschoolleerlingen in Kulturhus Epe in  samenwerking met Ampt Epe.

Louw Visser heeft zich altijd enorm ingezet voor deze samenwerkingsprojecten in Epe. Zo heeft CPE in 2006 ook aan de wieg gestaan van de jaarlijkse Glaskunst-tentoonstelling in Kasteel Cannenburch in Vaassen, en Louw is daar nog steeds bij betrokken, als “huisfotograaf”.

Daarnaast heeft CPE ook beleidsmatig inbreng gehad bij de verschillende cultuurnota’s van de gemeente.

Zijn hobby fotograferen heeft hij ook jarenlang kunnen bot vieren bij de voorstellingen en concerten. Met name het fotograferen van de kunstwerken bij enkele grote kunst/muziekprojecten was veel maar dankbaar werk.

In haar afscheidswoord memoreerde  CPE secretaris Hanneke Postma al deze kwaliteiten, en overhandigde Louw een kunstwerk dat kunstenaar Willemien van Gurp heeft gemaakt bij het kunst/muziekproject over de ‘Schilderijen van een tentoonstelling’ van Moussorgski in 2015. Het kunstwerkje verbeeldt de promenade naar een volgend schilderij in de tentoonstelling, symbolisch voor de volgende stappen die Louw nu gaat zetten.

Wethouder-cultuur Jan Aalbers  bedankte Louw namens de gemeente.

Louw Visser wordt opgevolgd door Bert Stoter uit Epe, die al een tijdje deel uit maakt van het bestuur.

 

Dit artikel werd gepubliceerd op: 08-03-2019

Overig nieuws

Epe : steun voor inwoners met kleine beurs (film : 1.39 min)