logo Facebook logo Twitter logo Youtube
X

Contact RTV794

U hebt een vraag, opmerking of reactie voor ons? Laat het ons weten door dit formulier in te vullen.

  Stuur mij een kopie van deze e-mail.

RTV794 Menu
Home
Actueel
Sport

Nieuwe subsidieronde zonnepanelen voor bedrijven en instellingen

Regio - Op 12 maart 2019 wordt een nieuwe subsidieronde voor zonnepanelen opengesteld voor eigenaren van panden met een grootverbruikersaansluiting, dat wil zeggen met een aansluiting groter dan 3 x 80 ampère. De subsidie is een groot succes. Apeldoornse bedrijven blijken succesvol in het realiseren van zonnepanelen met deze subsidie, blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Entras, in opdracht van de Cleantech Regio. Taskforce Zonne-energie geeft ondersteuning en advies bij de indiening van de subsidieaanvraag.

“Met een SDE+ subsidie krijgen grootverbruikers, dat wil zeggen panden met een aansluiting groter dan 3 x 80 ampère, het verschil vergoed tussen de kostprijs van duurzame energie en de marktwaarde van de geleverde zonne-energie, voor een periode van 15 jaar. Hiermee wordt de terugverdientijd van zonnepanelen een stuk korter en wordt de businesscase aantrekkelijk”, legt Anne ten Brummelhuis, projectleider Taskforce Zonne-energie, uit. “We zien echter ook dat bedrijven vaak niet beseffen welke stappen ze nog moeten zetten nadat ze een SDE+ beschikking hebben ontvangen. Ondernemers en instellingen zijn bovendien vaak al druk genoeg met het runnen van hun bedrijf of organisatie, waardoor een SDE+ beschikking blijft liggen. Dat is natuurlijk zonde. Wij willen het voor bedrijven en instellingen dan ook zo makkelijk mogelijk maken om over te stappen op zonne-energie, door hen kosteloos te adviseren en te begeleiden in dit proces.”

Epe en Voorst recent ook aangesloten bij Taskforce Zonne-energie

Na Apeldoorn zijn onlangs nog twee andere gemeenten in de Cleantech Regio, gemeente Epe en Voorst, aangesloten bij Taskforce Zonne-energie. Ten Brummelhuis roept bedrijven en instellingen in deze gemeenten die aan de slag willen met zonne-energie niet langer te wachten en te beginnen met de SDE+ aanvraag: “De beschikbare bedragen per kWh zonnestroom gaan per ronde naar beneden. Het is zonde om deze kans te laten liggen’. Ten Brummelhuis is verheugd dat Epe en Voorst inmiddels ook zijn aangesloten bij de Taskforce. “We nodigen bedrijven en instellingen dan ook van harte uit om tijdig contact met ons op te nemen voor de advies en ondersteuning bij de SDE+ aanvraag. Uiteraard kunnen ook bedrijven zonder grootverbruikersaansluiting bij ons aankloppen voor advies en ondersteuning wanneer zij interesse hebben in zonnepanelen op hun dak.”

Foto : Camreravision

Dit artikel werd gepubliceerd op: 08-03-2019

Overig nieuws

Epe : steun voor inwoners met kleine beurs (film : 1.39 min)