logo Facebook logo Twitter logo Youtube
X

Contact RTV794

U hebt een vraag, opmerking of reactie voor ons? Laat het ons weten door dit formulier in te vullen.

  Stuur mij een kopie van deze e-mail.

RTV794 Menu
Home
Actueel
Sport

Taalvrijwilligers ontvangen certificaat van wethouder Broekhuis

Heerde/Hattem - Wethouder Broekhuis heeft, op 22 januari 2019, in de bibliotheek in Hattem certificaten uitgereikt aan de nieuwe vrijwilligers van het Taalpunt. De nieuwe vrijwilligers hebben de taal- en/of rekentraining gevolgd bij het Taalpunt. De taalvrijwilligers komen uit de gemeenten Heerde en Hattem, de taalpunten hebben de training gezamenlijk gegeven.

Anderen helpen met taal of rekenen

De nieuwe taalvrijwilligers vinden het belangrijk om volwassenen te helpen om beter te leren lezen, schrijven, spreken en voor sommigen ook rekenen. Ze hebben de afgelopen maanden bij het Taalpunt een training van vier of zes dagdelen gevolgd.

Bij een Taalpunt kan iedereen terecht die beter wil leren lezen en schrijven. Bij het Taalpunt wordt gekeken wat iemand wil leren en daar wordt een passende cursus, taalgroep of taalvrijwilliger bij gezocht.

Taalpunten zijn belangrijk bij het bestrijden van laaggeletterdheid. Hierbij werken de Bibliotheek, gemeente, de stichting Lezen en Schrijven, welzijnsorganisaties en andere partners samen.
In de Bibliotheken in Elburg, Epe, Hattem, Heerde, Vaassen, Wapenveld en Wezep is een Taalpunt aanwezig. Zie voor meer informatie www.bibliotheeknoord-veluwe.nl/educatie/taalpunt.html

Nieuwe taalvrijwilligers zijn welkom, zij kunnen voor informatie en aanmelding contact opnemen met de Taalpuntdocent in hun gemeente.

 

Nieuwe trainingen starten in maart

In maart starten er weer trainingen, dit maal voor gemeente Heerde en Epe. Informatie over data en locatie volgt, belangstellenden kunnen zich alvast aanmelden of meer informatie aanvragen.

Dat kan voor de gemeente Heerde via een mail naar

taalpuntheerde@bibliotheeknoordveluwe.nl of bellen met Joke Scholten, 06-20318456, op dinsdag van 10.00 – 12.00 uur of woensdag van 15.00 – 17.00 uur.

Voor de gemeente Epe via een mail naar taalpuntepe@bibliotheeknoordveluwe.nl of bellen met Wil Honders, 06-12660976, op de eerste en derde maandag van de maand en iedere woensdag van 10.00 – 12.00 uur.

 

Dit artikel werd gepubliceerd op: 13-02-2019

Overig nieuws

Epe : steun voor inwoners met kleine beurs (film : 1.39 min)