logo Facebook logo Twitter logo Youtube
X

Contact RTV794

U hebt een vraag, opmerking of reactie voor ons? Laat het ons weten door dit formulier in te vullen.

  Stuur mij een kopie van deze e-mail.

RTV794 Menu
Home
Actueel
Sport

Wow-effect in Kulturhus EGW (Foyer Eper gemeentewoning is heringericht)

EPE – De foyer in het Eper Kulturhus EGW is onlangs heringericht. Het resultaat is verbluffend mooi. Dat vinden de huurders en talloze Epenaren die er al zijn geweest. Ook Lucette Houweling, manager van het Kulturhus EGW, is enorm blij. “De EGW is er voor alle Epenaren. Die moeten zich hier welkom voelen. Deze centrale ruimte draagt daar enorm aan bij en zorgt voor sfeer en verbinding.”

De foyer heeft een zeer belangrijke, niet te onderschatten functie, weet ze. “Je hebt hier te maken met vele huurders, maar ook met mensen die voorstellingen of exposities bezoeken. Diversiteit zorgt voor levendigheid; je wilt het dus voor iedereen goed doen. Het is nu een huiskamer voor alle Epenaren geworden.”

De kleuren, materialen, armaturen, verschillende zitjes; deze smaakvol ingericht foyer ademt gezelligheid uit. Cultuurplein Noord Veluwe, één van de talloze huurders van het Kulturhus EGW, heeft zelfs gevraagd of er geen grafische print met een link naar cultuur op de muur naar de Jumbozaal kon komen. Ook daar is gehoor aan gegeven, vertelt Houweling. “De heringerichte foyer geeft een ieder een warm welkom. Gastvrijheid is belangrijk voor Kulturhus EGW. Dat vonden we altijd al. Maar die gastvrijheid moet ook blijken uit zo’n bepalende ruimte als de foyer. Heel eerlijk? Dat was eigenlijk niet zo. Maar nu komt het huiskamergevoel écht goed naar voren.”

De herinrichting wordt alom gewaardeerd, aldus de manager van Kulturhus EGW. “Wat hier momenteel gebeurt, is té leuk voor woorden. We krijgen zo veel fijne reacties van mensen. Wow; wat is het hier mooi geworden. Wát een fijne sfeer, wát een gezelligheid. We hebben het allemaal al gehoord.” Soms moet men elders in de Eper gemeentewoning zijn, maar toch komen ze even nieuwsgierig een kijkje nemen bij de heringerichte foyer.” Het is voor Houweling en de talloze medewerkers van EGW ook een mogelijkheid om te vertellen wat hier zoal gebeurt. “Af en toe weet men dat helemaal niet. In mijn ogen onbegrijpelijk, ik dacht dat we dat prima deden. Maar nu blijkt ineens dat de prachtige foyer meehelpt om goed uit te leggen wat we in het EGW zoal doen. Ik vind dat een prachtig neveneffect.”

Dit artikel werd gepubliceerd op: 02-02-2019

Overig nieuws