logo Facebook logo Twitter logo Youtube
X

Contact RTV794

U hebt een vraag, opmerking of reactie voor ons? Laat het ons weten door dit formulier in te vullen.

  Stuur mij een kopie van deze e-mail.

RTV794 Menu
Home
Actueel
Sport

Graag gedaan (Heerde) in race voor vrijwilligersprijs in categorie Lokaal (Stemmen tot 11-2-2019)

Genomineerden vrijwilligersprijzen bekend

De 18 vrijwilligersorganisaties, -projecten en vrijwilligers die zijn genomineerd voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2019 zijn bekend. Zij zijn gekozen uit zo’n 160 inschrijvingen. De winnaars worden door een vakjury gekozen en ontvangen op vrijdag 15 februari hun prijs uit handen van minister Hugo de Jonge van VWS. Ook het publiek kan een winnaar kiezen. Zij kunnen nog tot en met 11 februari stemmen op hun favoriete project en vrijwilliger via www.vrijwilligersprijzen.nl.

U kunt stemmen voor Graag gedaan (Heerde) : https://www.vrijwilligersprijzen.nl/initiatief/graag-gedaan

Genomineerden in drie categorieën
Er worden prijzen uitgereikt in drie categorieën: landelijke vrijwilligersprojecten, lokale vrijwilligersprojecten en de VriendenLoterij Passieprijs. De genomineerden in de categorie Landelijk zijn: De Luisterlijn, Fier, Ixta Noa, Openluchttheaters.nl, stichting Thuis in Welzijn en het Vrijwilligersplein (Alzheimer Nederland).

In de categorie Lokaal zijn genomineerd: Avavieren (Westland), Graag gedaan (Heerde), Groenten zonder grenzen (Rotterdam), Kom in mijn tuin (Heemstede), Platform Global (Oss) en Stichting Anders (Papendrecht).

Voor de VriendenLoterij Passieprijs komen in aanmerking: Han Brentjes van Roeivereniging Rijnmond uit Rotterdam, Bianca Hasselmann van Praathuis de Roo van Capelle uit Capelle aan den IJssel, Pip Schevers van Kookproject De Kluis uit de gemeente Meijerijstad, Luc Ross van SBC Son en Breugel uit Son en Breugel, René Stouten van Project 'Samen reizen met' uit gemeente Renkum en Fennie Tiemens van De Plu, Handi internetcafe en Graag Gedaan uit gemeente Heerde.

Jury- en publieksprijzen
De winnaars ontvangen prijzen variërend van € 500 tot € 5.000. In elke categorie wordt een winnaar gekozen door een vakjury en een door het publiek. Gemeenten speelden een grote rol bij de categorie lokaal. Zij konden drie projecten en een vrijwilliger uit hun gemeente voordragen. Bijna 60 gemeenten hebben projecten aangemeld. De gemeente met het beste vrijwilligersbeleid wint een eervolle vermelding.

Selectiecriteria
Het thema dit jaar is ‘Hart voor vrijwilligers’. De vakjury beoordeelt de landelijke projecten en initiatieven daarom vooral op hoe zij hun vrijwilligersbeleid op orde hebben. Wat doen zij om speciale groepen vrijwilligers te werven bijvoorbeeld? Bij de lokale projecten let de jury op of zij het verschil maken voor de samenleving. De Passieprijs gaat naar de vrijwilliger die van onschatbare waarde is voor het project of de organisatie. Er wordt onder meer gekeken naar de inzet, creativiteit, het enthousiasme en de resultaten die de vrijwilliger heeft bereikt.

De prijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden ondersteund door Vereniging NOV, de VNG, LSA bewoners en de VriendenLoterij. De organisatie is in handen van Movisie.

Dit artikel werd gepubliceerd op: 02-02-2019

Overig nieuws