logo Facebook logo Twitter logo Youtube
X

Contact RTV794

U hebt een vraag, opmerking of reactie voor ons? Laat het ons weten door dit formulier in te vullen.

  Stuur mij een kopie van deze e-mail.

RTV794 Menu
Home
Actueel
Sport

Gans op tafel na excursie uiterwaarden

WAPENVËLD – Een excursie naar de duizenden ganzen in de uiterwaarden, een demonstratie apporteren met de jachthond en na afloop een stevige lunch waarin gerookte ganzenborst is verwerkt. Dat zijn de ingrediënten voor een Ganzenexcursie op zaterdag 9 februari vanaf Vrieze's Erfgoed in Wapenveld.

In de wintermaanden verblijven er vele duizenden ganzen in het uiterwaardengebied van Wapenveld, Marle, Vorchten en Veessen. Daarnaast verblijven in het gebied veel wintervogels als eenden, zwanen, blauwe reigers en zilverreigers en zijn er ook roofvogels als de buizerds. Jager Wim Westhoff uit Marle zal de deelnemers vooraf op Vrieze's Erfgoed tekst en uitleg geven over de vogels en vooral de ganzen in het gebied. Aansluitend is er een excursie, dat kan wandelend of per auto. “Het is vooraf niet aan te geven waar de ganzen zitten. Als ze op 't Oever verblijven, gaan we wandelen, als ze verder weg zitten nemen we de auto”, vertelt Wim. Van de deelnemers wordt dus verwacht dat ze zelf zorgen voor vervoer. Onderweg zal Wim Westhoff ook een demonstratie apporteren van een gans geven met zijn jachthond. Na afloop van de excursie, warme kleding en een verrekijker zijn aan te bevelen, heeft Edith Westendorp  van Eetit een stevige lunch klaar staan. Daarin verwerkt ze ook ganzenborstfilet die is gerookt door Wim Westhoff.

De Ganzenexcursie begint om 9.30 uur op Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld met een ontvangst met koffie/thee en kruidkoek. Daarna zal Wim Westhoff eerst een presentatie verzorgen en volgt de circa twee uur durende excursie met de hondendemonstratie. In de afsluitende lunch zal Edith Westendorp ganzenborstfilet, gerookt door  Wim Westhoff, verwerken.

De kosten zijn 27,50 euro per persoon inclusief de koffie/thee en de lunch. Er kunnen maximaal 30 personen mee en opgave vooraf is nodig via info@vriezeserfgoed.nl of tel. 06-15194780.

 

Dit artikel werd gepubliceerd op: 02-02-2019

Overig nieuws