logo Facebook logo Twitter logo Youtube
X

Contact RTV794

U hebt een vraag, opmerking of reactie voor ons? Laat het ons weten door dit formulier in te vullen.

  Stuur mij een kopie van deze e-mail.

RTV794 Menu
Home
Actueel
Sport

Alle 84 kaarsen branden Kerstnachtdienst Epe

Epe - 24 december 2018 Kerstnachtdienst bij kaarslicht in de Grote Kerk Epe 22:00 uur

Alle 84 echte kaarsen in de 5 kroonluchters van de Grote Kerk in Epe worden op maandag 24 december door de koster aangestoken. Een bijzondere gebeurtenis, want in de kerkdiensten in de Grote Kerk gebeurt dat maar 2x per jaar; met de kerst nachtdienst en met de oudejaarsdienst.

Dat is zo is afgesproken met monumentenzorg om dat brandende kaarsen altijd wel een beetje afgeven op de muren van de kerk. En het mag ook bij hele bijzondere kerkelijke gebeurtenissen zoals bij een nieuwe predikant of als de Koning komt!

Iedereen is altijd welkom in de kerk, ook als je één keer per jaar komt, naar de kerstnachtdienst. Met de samenzang worden veel bekende kersliederen gezongen, met organist Ane Mulder op het monumentale Meere-orgel, Arthur Wiegersma op trompet en kleinkoor Con Spirito o.l.v. Marijn de Jong. Kerst vieren is traditie, maar ook zeer actueel, daarover zal Ds. Jelbert Versteeg vertellen. De samenzang begint al om 21:45 uur, dus komt op tijd naar de sfeervol verlichtte Grote Kerk Epe met de kerstnacht.

 

(foto : Ane Mulder)

Dit artikel werd gepubliceerd op: 18-12-2018

Overig nieuws