logo Facebook logo Twitter logo Youtube
X

Contact RTV794

U hebt een vraag, opmerking of reactie voor ons? Laat het ons weten door dit formulier in te vullen.

  Stuur mij een kopie van deze e-mail.

RTV794 Menu
Home
Beeld
Actueel
Sport

Dagelijks bestuur Regio Stedendriehoek compleet

Regio - “We staan in de actiestand”, onderstreept de Apeldoornse wethouder Jeroen Joon en voorzitter van de regio Stedendriehoek. Sinds vrijdag 19 oktober is duidelijk met welk team Joon en vicevoorzitter Annelies de Jonge uit Zutphen aan de slag gaan.

Regio Stedendriehoek is het samenwerkingsverband van Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen. Met ondernemers en onderwijs- en onderzoeksinstellingen voeren de gemeenten de gezamenlijke Agenda Cleantech Regio 2019-2023 uit. Topprioriteiten: energietransitie en circulaire economie.

Samen met ondernemers en onderwijs/onderzoek

De Agenda Cleantech Regio is door de regio Stedendriehoek samen met de Strategische Board Cleantech Regio gemaakt. En nu werken overheden ook samen met ondernemers en onderwijs- en onderzoeksinstellingen aan de uitvoering ervan.
Het nieuwe dagelijks bestuur van de regio heeft goed gekeken aan welke opgaven juist lokale overheden goed kunnen bijdragen. “We sturen als dagelijks bestuur op resultaat en brengen focus aan”, vertelt voorzitter Jeroen Joon. “We kijken dus steeds scherp naar wat gemeenten zelf kunnen oppakken en wat we juist beter samen kunnen doen.”

Hoe zijn de portefeuilles verdeeld?

Jeroen Joon, wethouder in Apeldoorn, is regiovoorzitter en richt zich op lobby en communicatie. Annelies de Jonge, wethouder in Zutphen, heeft de uitvoering van de Agenda Cleantech Regio in portefeuille en is vicevoorzitter.
Sebastiaan van ’t Erve, burgemeester van Lochem richt zich op Energietransitie. Economie en werklocaties is het thema van Erik Visser, wethouder in Epe. Fred de Graaf, waarnemend burgemeester van Heerde, tekent voor Arbeidsmarkt/Human Capital en wethouder Eef van Ooijen van Brummen voor Leefomgeving. Omgevingsbeleid en wonen is de portefeuille van Jos Penninx, burgemeester van Voorst en Deventer wethouder Frits Rorink focust op Slimme en schone mobiliteit.

 

Dit artikel werd gepubliceerd op: 05-11-2018

Overig nieuws