X

Geef uw bericht door aan de studio

Verzenden

logo Facebook logo Twitter logo Youtube
X

Contact RTV794

U hebt een vraag, opmerking of reactie voor ons? Laat het ons weten door dit formulier in te vullen.

  Stuur mij een kopie van deze e-mail.

Home
Actueel
Sport

9 Mei 2020 Speuldeuze & Praotstoel794

De Speuldeuze in Grunn. Bram Narunu over Corona en oudere Molukkers; Martijje heeft nieuwe single; Merdy v Essen Beweegkaarten?: Voorzitter AV De Gemzen

Op disse zaoterdag de 9e Mei heurt wie hoe Cor Rorije oonze lieste met Grunneger streektaalmeziek deurvlooit. Det zal dan gaon van Ede Staal töt Annet Nikamp.

Als Gert Roelofs om 10 uur zijn plek achter de knoppen heeft ingenomen gaan we aan de slag met de Praotstoel. Linda Seinstra zal de introductie  doen en daarna heeft Gert nog de verjaardagen van de Skeelerclub. De Gemzen hebben deze keer geen verjaardagsoverzicht maar wel een nieuw bestuur.

We praten eerst met Bram Narunu over de uitwerking van de Corona-crisis op de Moluksegemeenschap in Vaassen. Hoe gaat deze toch wel innige gemeenschap om met de veiligheids eisen die door het RIVM gesteld worden.

Met Martijje Lubbers praot wie um 10 aover 10e aover nieje single van heur; "Nuum Mien Naom". Zelf zegt ze daarover. “Het begon toen ik over een animatiefilm hoorde waar onze jongetjes naartoe waren geweest. Het thema was dat als je maar aan mensen die overleden zijn blijft denken, dat ze dan blijven bestaan in een soort schaduwwereld. Pas als er nooit meer aan ze gedacht wordt, dan gaan ze écht op in stof. Dat vond ik zo'n mooie gedachte.... Vervolgens brak 2020 aan, het jaar waarin we 75 jaar in vrijheid leven. Een jaar waarin er zoveel georganiseerd werd om dit te herdenken en te vieren (en vanwege corona weer afgelast). Eén van de dingen die begin dit jaar voorbijkwam, is het lezen van de 102.000 namen in voormalig kamp Westerbork. Ik schakelde een keer in op de live-stream hiervan. Het maakte een diepe indruk op me, net zoals de jaarlijkse herdenking op 4 mei altijd al doet. Wederom realiseerde ik me hoe krachtig het is om aan mensen te blijven denken als ze er niet meer zijn. De titel en het perspectief van mijn liedje zijn geïnspireerd op een zinnetje uit een gedicht van schrijver Anne Doornbos. Dat zinnetje ‘Nuum mien naom’ vond ik zo mooi. Noem mijn naam. Blijf aan me denken. Neem mij in je hoofd. Neem mij bij de hand. En ik blijf er altijd een beetje bij. Het is ook van toepassing op dierbaren die er nog wel zijn, maar op afstand zoals nu met het Coronavirus.”

Om 11:00u Praten wij met Merdy van Essen een van de Fysiotherapeuten over het in contact blijven met de clienten terwijl je afstand moet behouden? Wat doen beweegkaarten daarbij? Hoe komen die bij de clienten? Dat zijn een aantal vragen die we beantwoord krijgen.

We sluiten het rondje vraaggesprekken af met een gesprek dat Cor Rorije heeft met Bram Berends de nieuwe voorzitter van AV De Gemzen uit Heerde. Na een bewogen jubileumjaar gaan de atleten weer fris de strijd aan met elkaar en de leden van andere clubs. En het nieuwe bestuur moet de Blauw/Witte of door het nieuwe teneu Wit/Blauwe Club binnen de lijntjes houden?

En de EvenementenAgenda om 11:40u door Linda Seinstra en  Cor Rorije. Natuurlijk de invloed van het Corona-virus op het verenigingsleven.

We houden er rekening mee dat er nog extra onderwerpen bij kunnen komen vanwege de Coronacrisis. Daardoor kan het tijdschema veranderen. Daarvoor op voorhand onze verontschuldiging.

Kijk altijd op WWW.RADIO794.NL voor de laatste informatie over programmawijzigingen.

De Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) bij Radio794 op 93.1 op de kabel & in de ether 106.5 (Heerde/Epe) of 107.8 (Emst/Vaassen).
Op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u kunt u de herhalingen van de Praotstoel beluisteren!

En ook op de website WWW.RTV794.NL in de voor U geschikte tijd via “794 gemist”.
Als we even tijd hebben houden wij U voor en tijdens de uitzending op de hoogte via www.facebook.com/praotstoel794

Dit artikel werd gepubliceerd op: 29-04-2020