Live meeluisteren via Winamp® of Mediaplayer
 
Inloggen voor websitebeheer
 

03/02:Eva Jinek adoptiemoeder lam schaapskudde, Schriefwedstried Epe-Heerde, Kozakken kunst en Verkiezingsuitzendingen in Co-productie met GLD.

Op dinsdag 30 januari begint ook bij Radio794 de verkiezingskampagne doormiddel van gesprekken met de lijsttrekkers van de verschillende partijen in de gemeentes Epe en Heerde. Bij Infomix van Harrie Mulder hebben Beerd Volkers van VVD-Heerde en Erik Visser van CDA-Epe de aftrap gedaan. In de Praotstoel was het de bedoeling dat Joke Grotenhuis van CDA-Heerde om 10:00u plaats zou nemen in de studio van Radio794 om het verkiezingsprogramma toe te lichten en de vaste vragen te beantwoorden die alle lijsttrekkers hebben ontvangen. (Deze staan appart op programmanieuws.) Maar zij is door prive omstandigheden verhinderd. Het gesprek is verplaatst naar 24 februari.

We hebben daarvoor in de plaats de herhaling van de opname over de adoptie van het eerste lam van 2018 bij de schaapskudde in Heerde-Epe door Eva Jinek.

Um half elf gaot wie praotn aover de Streektaal Schriefwedstried veur Heerde en Epe die de Dialektwärkgroep Heerde/Waopmvelde en de Dialektkring gemeente Epe saemp uutschrieft. Wie haopt Fennie Dekker en Jan van Leeuwen in de studio te hebm. Dan kan Fennie oons ok biepraotn aover de feestaovend in Emst met de cabaretgroep "Alles Aans"

Om 11 uur is er een gesprek met Jurn Buisman en Dunya Verwey over hun betrekkingen met de kunstkringen in Basjkortostan. Daardoor zijn blijkbaar ook de "Kozakkenbeelden" naar Veessen/Wijhe gekomen. Door persoonlijke omstandigheden van mevrouw Verwey wordt het waarschijnlijk een opname.

Er zijn nog een aantal zaken die gerregeld moeten worden voor de kunstwerken op de Oude IJsselloop.Daarom gaat het gesprek over Paaltjesdag in Vorchten niet door. Of de voorlichting op 10 februari doorgaat is ons niet bekend.

Maar als vervanging horen we van Gert Foekens, de nieuwe voorzitter van Radio794, hoe de samenwerking met RTV Gelderland er uit ziet in de route naar de Gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. En welke speciale uitzendingen we nu in de komende maanden, naast de lijsttrekker-gesprekken gaan maken. Zo is er op 7 en 8 maart een speciale GLD-bus voor de lokatie uitzendingen die lokaal gemaakt ook de provincie ingaan.

Natuurlijk de berichten uit de weekkranten en de EvenementenAgenda om 11:40u door Hetty Kolkman

Tussen 9 en 10 uur draait Erik Daems weer streektaalmuziek in de Speuldeuze. Deze keer kan hij kiezen uit de Groninger-lijst.

Vanaf 10 uur is Tony van Dommelen de man die de knoppen bedient. Linda Seinstra en Cor Rorije doen de presentatie.

Kijk altijd op WWW.RADIO794.NL voor de laatste informatie over programmawijzigingen.
De Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) bij Radio794 op 93.1 op de kabel & in de ether 106.5 (Heerde/Epe) of 107.8 (Emst/Vaassen).
Op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u kunt u de herhalingen van de Praotstoel beluisteren! En ook op de website WWW.RADIO794.NL in de voor U geschikte tijd via “794 gemist”.
Als we even tijd hebben houden wij U voor en tijdens de uitzending op de hoogte via www.facebook.com/praotstoel794

 

 

 
Terug naar vorige pagina
Momenteel zijn er geen locatie uitzendingen bekend

Bijgewerkt: 24-02-2018
Nu op Radio 794: Klassiek matinee